Project Description

Derde generatie ooglaser: Relex SMILE

De meest recente techniek is de SMILE techniek, waarbij enkel nog de FEMTOSECOND-laser wordt gebruikt.

Door middel van gasbelletjes wordt een ultradun lensje gecreëerd, dat overeenkomt met de brilafwijking.

Bij Relex moet de chirurg dan enkel het oppervlakkig flapje openen en het losse lensje verwijderen. Na terugspoelen van het flapje is de behandeling gedaan.

Bij de meest geavanceerde techniek, de Smile techniek, wordt er zelfs helemaal geen flapje meer gemaakt. Alles gebeurt in een gesloten systeem. Het losse lensje wordt door een kleine opening verwijderd. De grote voordelen van deze behandeling zijn:

  • Geen kans op verschuiven van het flapje.
  • Veel minder kans op droge ogen.
  • Een betere stabiliteit van het hoornvlies na de behandeling.
  • Een behandeling in een gesloten systeem waardoor omgevingsfactoren uitgesloten zijn en de nauwkeurigheid nog hoger is.

Deze ultrasnelle en bijna “no-touch techniek” is voorlopig enkel beschikbaar voor myopen, ook in combinatie met astigmatisme. Ook hier is er noch tijdens, noch nadien ernstige pijn te verwachten.

Nauwkeurig

Bij hogere sterktes werkt SMILE preciezer dan LASIK

SMILE werkt via een volledig ander principe dan 1e en 2e generatie laser, waardoor hogere sterktes nauwkeuriger gecorrigeerd worden

Veilig

Er is slechts een insnede nodig van 2mm

Sleutelgatchirurgie

SMILE laser werkt alleen in de diepte, hierdoor komen we niet aan de meest oppervlakkige (en meest belangrijke) vezels van het hoornvlies

Snelle genezing

Binnen de 24u verdwijnt de irritatie en het branderig gevoel

Snelle recuperatie

SMILE zorgt voor een snelle recuperatie van het zicht. Vaak is het al binnen de 24u al goed, en wordt het de weken erna nog beter.